13 maj 2016
19:00

Kils AIK 3

Referat: Carlstad FC - Kils AIK 3

Carlstad FC stälde upp med en offensivt balanserad trupp mot Kils AIK 3 som vunnit samtliga sina matcher i serien och på försäsongen. På förhand kändes det som Kils troligen hade en ganska stabilt lag som varken öser in mål framåt eller läcker bakåt, och trots att Carlstad FC hade mycket offensiv kreativitet så trodde inte coach att det på något sätt skulle bli en enkel match.

Matchen i sig är lite svår att beskriva. Vi blev mer bollförande än i tidigare matcher i serien, vilket traditionellt inte brukar passa Carlstad FC. Vi spelade lite för svårt, och var lite för offensivt balanserade, vilket gjorde att vi inte hittade fria ytor att anfalla på. Kil var starka bakåt i centrala försvaret, och stängde tll bra, men skapade inte så mycket chanser i första halvlek. Spelet hackade dock lite för oss, men vi dominerade ändå halvleken. 1-0 kom till slut och var en delikatess. Mirza fick till ett fint inlägg från höger, och dagens andra seriedebutant Jocke satte pannan till och placerade in nicken vid vänstra stolpen. Hög klass på det målet. Sista kvarten kom vi igång lite i spelet och hade förhoppningar att höja oss ytterligare i andra.

I andra skapade dock Kil chanser inledningvis då vi kom lite fel i defensiven. Vi redde ut stormen, och hade ett par chanser via bland annat Solli att göra 2-0. Vid ett läget var coach 100% säker på att det skulle bli mål. Mål där och då tror coach att matchen skule varit stängd. Det ville sig inte, och Olsäter började må dåligt i försvaret och tvingades byta med illamående, och sista halvan av halvleken tog Kil över och pressade. Till slut kom 1-1, och sista 10 skapade Kil flera chanser att vända matchen då vi ställde till det lite för oss. Matchen slutade 1-1.

Nästa match är mot FBK 3 vilka verkar ha genomgått någon slags metamorfos från ifjol, då dom startat med 17-0 på tre matcher. Då blir det upp till bevis. Matchen mot dom kan sluta hursomhellst, men coach kan nog i alla garantera att dom åtminstone kommer släppa in sitt första mål.